Videojet

De houdbaarheidsdatum op je favoriete merk chocoladekoekjes, batchnummers op de artikelen van je laatste online bestelling.. Hoe worden dit soort variabele gegevens nou eigenlijk gegenereerd? Voor deze codeeroplossingen moet je bij marktleider Videojet zijn. Zij verwerken dagelijks wel 10 miljard van dit soort gegevens voor hun klanten. Een geweldige kans voor ons om daar een kijkje achter de schermen nemen en tijdelijk invulling te geven aan hun vacature voor een online marketeer.

Caroline Meijers

Marketing Manager Nederland

"Het was heel fijn om snel met Online Marketeers te kunnen schakelen. Ze hadden direct een ervaren persoon beschikbaar met kennis van zaken en specialisme op ons vakgebied, die onze werkzaamheden snel opgepakt heeft. Door hun scherpe blik en professioneel oogpunt hebben we weer een aantal slagen kunnen maken op digitaal gebied, en daarbij zeer goede resultaten behaald."

 

Niet zomaar een nummertje: een duik in Videojet’s data

Zonder het te weten hebben wij allemaal dagelijks te maken met de oplossingen van Videojet. Sterker nog: de kans is heel groot dat je iedere dag een product in handen hebt waarop Videojet een codeeroplossing heeft toegepast.

Of het nu gaat om de houdbaarheidsdatum op anti-hooikoortsmedicijnen of batchnummers op influenzavaccins, ze zijn allemaal geprint op het product en de nummers zijn gegenereerd door Videojet.

Zij integreren printers in productieprocessen van consumenten-, farmaceutische of industriële producten en voorzien deze van die o zo belangrijke variabele gegevens.

One stop shop Think Yellow

De vraag aan Online Marketeers was om gedurende een half jaar alle online-activiteiten te monitoren, een actieplan op te zetten en de nieuwe digital marketeer mee te nemen in dit plan. Wij kregen hierbij hulp van ons zusterbedrijf Employity dat -naast extra slagkracht tijdens dit proces- ook ondersteuning biedt bij het recruiten van deze nieuwe digital marketeer. Een goed voorbeeld van de toegevoegde waarde van ons platform Think Yellow met haar verschillende labels.

Effectief werken in een internationaal marketingteam

Videojet zit niet alleen in Nederland, dus vroegen zij ons tijdens deze overgangsperiode niet alleen om effectief campagnebeheer, maar ook om een goede samenwerking met de digital marketeers uit andere landen.

Daarnaast hebben we ook intensief samengewerkt met de salesmanagers van Videojet. Hierdoor kon Online Marketeers, ondanks de specifieke markt, toch rekening houden met de politieke en juridische trends die van invloed zijn op de markt waarin Videojet zich bevindt.

"Mede door het werk van Online Marketeers hebben we in 2019 een groei van meer dan 50% in omzet gehaald uit leads afkomstig uit Google Ads. Vanuit organische kanalen hebben we 12% meer omzet weten te behalen, wat een geweldig resultaat is."

Onze SEA-campagnes moesten op dusdanige manier opgezet worden, zodat ze voor het global marketingteam goed te volgen en makkelijk te managen zijn. We hebben de structuur van de campagnes volledig vernieuwd en later ook doorgevoerd in andere Europese landen, waaronder Videojet Duitsland. Uitdagend werk, maar volledig naar tevredenheid van de klant!

Kunnen wij jou ook helpen met een tijdelijke oplossing en jouw online marketingkanalen gelijk een boost geven? Laat het ons zeker weten! Wij zijn benieuwd naar jouw uitdaging!

Cases

ANWB – 82,5% stijging in organisch verkeer

Aan Online Marketeers de vraag om de online vindbaarheid van de ANWB te optimaliseren met Search Engine Advertising (SEA). Belangrijke eis? De specialisten moeten direct aan het werk kunnen. Onze senior SEA-specialisten schuiven snel aan.

Het complete verhaal

ArxGroep – Stijging in leads van 894%

De ArxGroep bedenkt en creëert digitale oplossingen voor vastgoedprofessionals. Steeds meer diensten, producten en transacties kunnen daardoor volledig online en digitaal afgehandeld worden. De ArxGroep zet zich in om ingewikkelde en tijdrovende processen eenvoudiger te maken door middel van slimme technologie.

Het complete verhaal

CB – Social strategie voor de langere termijn

Niet één, maar zelfs twee keer zorgde Online Marketeers voor tijdelijke versterking bij CB in verband met een (zwangerschaps)verlof. In deze twee perioden brachten we de volledige online marketingstrategie van CB en het label Hulpmiddelbezorgd in kaart en realiseerden we een aantal optimalisaties.

Het complete verhaal

GGN – +68% nieuwe klanten

GGN haakt Online Marketeers aan om haar online incassodienstverlening in de markt te zetten. We maken de website van GGN beter vindbaar in zoekmachines en zetten advertentiecampagnes op in Google. Het doel? Nieuwe klanten werven.

Het complete verhaal

Jetmail – +40% conversies

Online Marketeers is ingeschakeld om de online zichtbaarheid van Jetmail te verbeteren en meer bekendheid te verkrijgen via de social media kanalen en daarmee ook het aantal offerte aanvragen via de website te verhogen.

Het complete verhaal

Kardex Remstar – Verdubbeling leads

Een groot magazijn, inkomende bestellingen en hoge verwachtingen rondom levertijden. De automatische opslag- en orderpicksystemen van Kardex Remstar bieden uitkomst. Wij worden ingeschakeld om de internationale marktpositie van Kardex te versterken.

Het complete verhaal

Sunweb – Flexibele inzet van SEA-experts

Online Marketeers stapt aan boord op het moment dat er behoefte is aan extra capaciteit. Daarnaast wil Sunweb ook groeien. Duitsland in het bijzonder wordt gezien als groeimarkt. Er liggen volop kansen. Tijd om die ambitie om te zetten in actie!

Het complete verhaal

TPS – Customer journey meets online marketing

Hoe vind je goed gespecialiseerd technisch personeel? Zeker in deze tijd waarin alles geautomatiseerd wordt is het zoeken naar de spreekwoordelijke naald in een hooiberg. De vraag is groot en het aanbod klein.

Het complete verhaal

VNO-NCW – Sturen op kwalitatieve bezoekers

VNO-NCW heeft Online Marketeers ingeschakeld vanwege onze expertise op het gebied van online marketing. Wij nemen de structurele uitvoering van alle online marketingwerkzaamheden voor onze rekening.

Het complete verhaal

Websitemigratieplan voor Kalibra

De website van Kalibra was aan vervanging toe. Hier hebben wij onze partner Hello There! voor ingesteld. Bij het live zetten van een nieuwe website is een website migratieplan superbelangrijk. Zeker als je je SEO-resultaten wilt behouden.

Het complete verhaal

NKA – Topresultaat dankzij marketing automation

Om de doelstelling van de Nederlandse Kappersakademie te verwezenlijken, is aan ons gevraagd om een slimme online marketingstrategie neer te zetten.

Het complete verhaal